Grup Üyeleri,

Kaan Tangöze (Vokal~Elektro Gitar)

Batuhan Mutlugil (Geri Vokal~Gitar)

Ari Barokas (Geri Vokal~Bass Gitar)

Cengiz Baysal (Bateri)

 Duman Grubu kurulmadan önce baş vokalisti Rıza Kaan Tangöze, öğrenimi için gittiği Seattle’da müzikal yönünden bahsettirmeye başlamıştı bile. Ari Barokas ve Yakup Trana ile kurdukları grunge-cover grubu olan Mad-Madame ile Seattle’da ve Los Angeles’ta yayınlanan toplama albümlerde yer aldılar.

-Siz kimleri seviyor, dinliyorsunuz?

Kaan Tangöze-Esas sevdiklerimiz klasik rock diye nitelendirdiğimiz babalar. Led Zeppelin, Beatles, Who, Neil Young, Jimi Hendrix.. 80’lerden Metallica, Guns N’Roses, Police.. 90 döneminde Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden. 2000’li yıllarsa boşluk.

-Neden?

Kaan Tangöze-Pek bir hareket yok gibi. Eski babalar devam ediyor yani. Yerlilerden Erkin Koray, Orhan Gencebay, Özdemir Erdoğan, Erkan Oğur’u dinliyoruz.

Üçlü Türkiye’ye döndüğünde, Blue Blues Band grubuyla çalan Batuhan Mutlugil’i de Mad-Madame‘a dahil etmişlerdi ancak Yakup Trana daha fazla devam etmeyip gruptan ayrıldı.

Blue Blues Band aynı zamanda Batuhan Mutlugil‘in babasıyla beraber çalıştığı blues-cover grubudur. 21 Nisan 2017’de ”Blue” ismini taşıyan bir belgesel filmi vizyona girmiştir.

Gel gelelim ki grup daha tam olarak bizim bildiğimiz ”Duman”a dönüşmemişti. Bu yeni üçlüde birisi daha eksikti. Cengiz Baysal!

Alternatif Rock grubunun olmazsa olmazı bateri bölümü boştaydı ayrıca ve bunun için ilk Alen Konakoğlu adından 4. olarak bahsettirmeyi başarmıştı..

-Sık kitap okur musunuz?

Kaan Tangöze-Okuruz. En son Chuck Palahniuk’un Gösteri Peygamberi diye bir kitabı geçtim elime. Onu okuyorum bu aralar.

Ari Barokas-Nietzsche’yi ve Sunay Akın’ı çok severim.

Batuhan Mutlugil-Attila İlhan’ı seviyoruz. Yaşar Kemal’i de. En son Kafka’nın Dönüşüm’ünü okudum. İnce Memed’i de okudum bir daha.

Daha sonra Konakoğlu’nun yerine daha önce de grupla birkaç projeye imza atmış olan Cengiz Baysal kadroya dahil edildi ve grup ilk albüm hazırlığını tamamladı. Yalnız grubun ismi hala belirlenmemişti. Bu yüzden de ‘Halimiz Duman’ isimli şarkılarından yola çıkarak ‘Duman’ isminde karar kıldılar.

1999 yılında tam çıkışını yapan bu grup, sonraları çıkardıkları ‘Belki Alışman Lazım’ albümüyle Türkiye’de en iyi gruplar listesine girmeye hak kazanabildi.

-Kategorize etmek adına olmadan, yaptığınız müziği siz nasıl tanımlıyorsunuz? Bir sürü tanım da yapılıyor aslında; grunge-arabesk diyenler bile var..

Kaan Tangöze-Türkçe sözlü rock müziği.

Grup, genellikle baş solisti olan Kaan Tangöze’nin kötü sonla biten ilişkileriyle gündeme gelse de müziğiyle gönüllerde bambaşka bir yere sahip.

Duman Grubu Albümleri,

Eski Köprünün Altına (1999)

Belki Alışman Lazım (2003)

Seni Kendime Sakladım (2005)

En Güzel Günüm Gecem (2007)

Duman 1 (2009)

Duman 2 (2009)

Darmaduman (2013)